SEO Case Study

Van 0 naar 1.663 leads in 2022

Over het project

Veel online marketing bedrijven zeggen dat het 3 tot 12 maanden duurt om beter gevonden te worden in Google. Maar is dit ook wel zo? Begin 2020 begonnen we met een experiment. Konden wij dit sneller? We maakte een dakdekkerswebsite om te zien of dit lukte. Binnen 2 weken kwamen de eerste telefoontjes binnen en al gauw werden dit er zoveel dat wij besloten om een partner te zoeken die deze leads voor ons kon oppakken.
 

Samenwerkingspartner
ONS Dakonderhoud is in 2016 opgericht door Cor Spijkers een jonge ambitieuze ondernemer. ONS Dakonderhoud is een dynamisch en veelzijdig dakdekkersbedrijf dat binnen korte tijd is uitgegroeid tot een familiebedrijf met meer dan 8+ vakbekwame specialisten die allen de juiste ervaring hebben opgedaan in het vak. Het bedrijf is actief in een groot deel van Nederland.

Samenwerken met ONS Dakonderhoud was voor hen een nobrainer. Doordat wij 100% op commissiebasis werken liepen zij geen enkel risico, maar hadden zij wel de volgende voordelen:

  • Meer leads wat resulteert in meer omzet en winst
  • Minder afhankelijk van hun eigen marketing en andere platforms

Resultaten

  • Ruim 1663 leads in 2022
  • 100% van de leads organisch
  • Binnen 14 dagen de eerste lead.

Oplossing

In de dakdekkersbranche zijn zoekmachines van cruciaal belang bij het verkrijgen van klanten. Bij problemen aan het dak, zoals bijvoorbeeld een daklekkage, wilt een consument vaak direct een oplossing. In zo’n geval heeft iemand vaak niet direct een dakdekkersbedrijf in zijn of haar hoofd. Zo’n bedrijf vinden ze dan eenvoudig via Google.

Bij Next Level Digital hebben we een lange termijn visie. Om die reden werd zoekmachine optimalisatie het kanaal dat wij moesten domineren, maar eerst was er een website nodig.

Een krachtige fundering

Veel bedrijven vinden het belangrijk dat een website er mooi en representatief uitziet. Bij Next Level Digital is dit slechts een randvoorwaarden. Wij zien een website meer als een marketingmachine. Conversie en de vindbaarheid is daarom voor ons net zo belangrijk. De technologie van WordPress maakt het erg makkelijk om een goede fundering te leggen. Dit websitesysteem is erg gebruiksvriendelijk, snel, responsief en zoekmachine vriendelijk. 

Sinds 2019 werken wij aan de ultieme website voor lokale bedrijven. Zowel op het gebied van vindbaarheid als conversiegerichtheid. Deze website verbeteren wij continu. Dankzij deze jarenlange ervaring was de website snel gemaakt.

Domineren in de zoekmachine
Toen de website klaar was konden we pas echt beginnen. Het was tijd om de website vindbaar te maken in Google en andere zoekmachines.

Dankzij ons bewezen websitesysteem stond de techniek van de website vanaf dag 1 goed. Google Mijn Bedrijf is voor lokale bedrijven erg belangrijk. 50% van onze leads komt uit de Google Mijn Bedrijf. Met slimme optimalisaties en een goed uitgevoerde reviewstrategie is het ons gelukt om op een hoop zoekwoorden in de top 3 zichtbaar te worden. Aan de hand van een zoekwoorden onderzoek hebben wij een content strategie gemaakt en uitgevoerd. Hierdoor zijn we ook buiten Google Mijn Bedrijf goed zichtbaar binnen de zoekmachines. Een (lokale) linkbuildingstrategie heeft ervoor gezorgd dat we de autoriteit van de website flink verbeterd hebben.

Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking. Sinds onze samenwerking komen we jaarlijks in contact met honderden nieuwe potentiële klanten.
Marcel Spijkers
Ons Dakonderhoud

Resultaten

Het optimaliseren van de website gebeurde niet zonder succes. Binnen 14 dagen kwamen de eerste telefoontjes binnen en dit werden er al snel veel. In het derde jaar hebben wij ruim 1.663 leads gegenereerd en 100% van deze leads kwam binnen via organisch zoekverkeer. Ondanks dat we op dit momenteel enkel onderhoud aan de website doen, groeit dit aantal nog steeds. Dat is de kracht van SEO.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een erg effectieve manier om je bedrijf te laten groeien. Wil jij ook groeien, maar weet je niet precies hoe? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Meer van onze cases

SEO Case Study

SEO Case Study

Van 0 naar 1.663 leads in 2022